Πλαστά διπλώματα οδήγησης: Έτσι αποκαλύφθηκε το κύκλωμα

15.03.2019 12:01

Δίπλωμα οδήγησης στο σπίτι… αβάδιστα και αβίαστα, έστελναν σε πολίτες που διέθεταν “βαρύ” πορτοφόλι να πληρώσουν, υπάλληλοι παραρτήματος της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και δυο σχολές οδηγών στα Νότια προάστια της Αττικής, οι οποίοι στην κυριολεξία είχαν… θησαυρίσει από την φάμπρικα “μαϊμού” διπλωμάτων.

Πουλούσαν τα διπλώματα οδήγησης 2.000 ευρώ το ένα!

Στο κύκλωμα και η διευθύντρια του παραρτήματος του υπουργείου Μεταφορών.
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το κύκλωμα υπαλλήλων του υπουργείου Μεταφορών αλλά και ιδιοκτητών σχολών οδηγών. Ήδη έχουν γίνει 9 συλλήψεις και ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και η διευθύντρια του υπουργείου Μεταφορών στο παράρτημα του Νότιου τομέα.

Άλλαζαν τα ακριβά αυτοκίνητα σαν τα πουκάμισα οι υπάλληλοι του υπουργείου Μεταφορών.

Συγκεκριμένα έχουν συλληφθεί 7 υπάλληλοι του υπουργείου με έδρα στον Άγιο Δημήτριο και 2 ιδιώτες.

Πως λειτουργούσε το κύκλωμα – Παρέδιδαν τα διπλώματα στα σπίτια
Όσοι συμμετείχαν στο κύκλωμα, τόσο οι υπάλληλοι του υπουργείου Μεταφορών όσο και οι ιδιώτες από σχολές οδηγών, είχαν στήσει έναν μηχανισμό ο οποίος δεν φαινόταν πουθενά.
 
O πελάτης που είχε “ζεστό χρήμα” να πληρώσει, έπαιρνε το δίπλωμα οδήγησης απευθείας στο σπίτι του, έβγαινε στο δρόμο και… όποιον πάρει ο χάρος, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός. Και έπειτα επικρατεί το ερώτημα στην Ελληνική κοινωνία γιατί η Ελλάδα είναι στις πρώτες θέσεις των κρατών τις Ε.Ε. με τα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα.

Όμως, η ματαιοδοξία κάποιων τους πρόδωσε. Το κύκλωμα για να μην «καρφωθεί» παρέδιδε τα διπλώματα μόνο στα σπίτια των ενδιαφερομένων. Με άλλα λόγια κανείς από όσους πλήρωναν για να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης δεν πατούσε το πόδι του στο υπουργείο Μεταφορών προκειμένου να μην κινηθούν υποψίες.

Οι έρευνες ξεκίνησαν πριν από περίπου ένα χρόνο. Στο στόχαστρο της διεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ μπήκαν συγκεκριμένοι υπάλληλοι του υπουργείου Μεταφορών κι αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr οι συγκεκριμένοι άλλαζαν πολύ συχνά αυτοκίνητα και μάλιστα ακριβά. Κάποιοι, άλλαζαν τα αυτοκίνητα κάθε χρόνο και αυτό, δεν δικαιολογούνταν από την οικονομική τους κατάσταση.

Μαζί με αυτά και άλλα στοιχεία που ήρθαν σε γνώση των αρχών, το κύκλωμα ξεσκεπάστηκε και δυστυχώς σε αυτό συμμετείχαν εκτός από τους υπαλλήλους, η διευθύντρια του συγκεκριμένου παραρτήματος του υπουργείου Μεταφορών και ιδιώτες από σχολές οδηγών.
Μετά από έρευνες που έγιναν βρέθηκαν και 80.000 ευρώ σε κρύπτες σε σπίτια και στις σχολές οδηγών!

Η αστυνομία ψάχνει τώρα μαζί με τους επιθεωρητές της Δημόσιας Διοίκησης να διαπιστώσει πόσα χρόνια γινόταν η παράνομη δραστηριότητα και τα ποσά που έχουν αποκομίσει οι εμπλεκόμενοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι υποψήφιοι οδηγοί κατέβαλαν 2.000 ευρώ κι έπαιρναν το δίπλωμα οδήγησης χωρίς καν να κάνουν μαθήματα ή να παίρνουν μέρος στις εξετάσεις.
Μάλιστα οι κατηγορούμενοι φέρεται να ήταν και… γενναιόδωροι σε όσους πλήρωναν το… διχίλιαρο, δίνοντάς τους μαζί με το δίπλωμα του αυτοκινήτου και δίπλωμα μοτοσυκλέτας και ας μην ήξεραν να κάνουν ούτε πετάλι σε ποδήλατο.

Λουκέτο στο παράρτημα
Σε προσωρινή διακοπή της λειτουργίας της Διεύθυνσης Μεταφορών Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών, στην οδό Θεομήτορος, προχώρησε η Περιφερειάρχης Αττικής, μετά από τη μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας, για την εξάρθρωση παράνομου κυκλώματος που χορηγούσε έναντι αμοιβής, διπλώματα οδήγησης.
Με εντολή της Ρένας Δούρου η Υπηρεσία θα παραμείνει κλειστή για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των Αστυνομικών Αρχών.

Πηγή: newsit.gr