Εξωτερικοί συνεργάτες της ΕΥΕΔ με παραπλανητικές ταυτότητες σπέρνουν «τρόμο» στα καταστήματα!

08.03.2019 14:18

Αναρωτιόμαστε πολλές φορές μέχρι ποιο σημείο θα φτάσει η αναίδεια και το θράσος ορισμένων. Και κάθε φορά μας αφήνουν με ανοιχτό το στόμα με αυτά τα αίσχη που βλέπουμε να κάνουν…

Ακόμα κι αν μιλάμε για αρμόδια όργανα και επίσημους φορείς, το θράσος και η αναίδεια δεν κάνουν πίσω. Ακόμα κι αν μιλάμε για την ίδια τη λειτουργία της οικονομίας, την οποία τα αρμόδια όργανα έπρεπε να προστατεύουν αντί να παρεμποδίζουν με «κόλπα» και άλλες ύπουλες τακτικές…

Πιο συγκεκριμένα, δεν ξέρουμε αν πρέπει να χαρακτηριστεί «κουτοπονηράδα» ή «μαγκιά» το γεγονός ότι εξωτερικοί συνεργάτες της ΕΥΕΔ, χωρίς καμία απολύτως σχέση με το «ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ», χρησιμοποιώντας ταυτότητες που εντέχνως σχεδόν χρησιμοποιούν ΄΄ψιλά γράμματα΄΄ σε όλα τα στοιχεία τους, αλλά την ίδια στιγμή τονίζουν την προέλευση «ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ», ΄΄μπουκάρουν΄΄ για ελέγχους σε καταστήματα εστίασης (χρησιμοποιούμε αυτή την έκφραση, διότι έτσι μπαίνουν, επειδή οι περισσότεροι εξ΄αυτών προέρχονται από την ομάδα εφόδου της ΑΕΠΙ) και θέλοντας κάτι προφανώς να αποδείξουν, σπέρνουν τρόμο κυριολεκτικά στους ιδιοκτήτες, διότι και λένε πως είμαστε από το «ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» και το επιδεικνύουν ταυτόχρονα.

Οι τελευταίοι, από τη δική τους πλευρά, είναι λογικό να «ψαρώνουν», αφού και μόνο η ένδειξη «ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» είναι αρκετή για να τους κάνει να χάσουν τελείως τη γη κάτω από τα πόδια τους και να είναι έτοιμοι να δεχθούν αδιαμαρτύρητα οποιαδήποτε κατηγορία, ακόμα κι αν είναι λανθασμένη!
Για παράδειγμα ένα κατάστημα εστίασης που παίζει μουσική ΠΑΣΚΕΔΙ, χρησιμοποιώντας το ρεπερτόριο της Soundreef που συνεργάζεται αποκλειστικά με το ΠΑΣΚΕΔΙ, δεν έχει να φοβάται απολύτως τίποτα! Κι όμως ακόμα και αυτοί οι ιδιοκτήτες «ψαρώνουν» όταν βλέπουν μπροστά τους μια επίτηδες φτιαγμένη ταυτότητα ενός εξωτερικού συνεργάτη της ΕΥΕΔ, ο οποίος πλασάρεται σαν… απεσταλμένος του ίδιου του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!

Αυτό που προκαλεί προβληματισμό αλλά και… ειρωνικό γέλιο είναι ο ύπουλος τρόπος με τον οποίο λειτουργούν οι εξωτερικοί συνεργάτες της ΕΥΕΔ, με την ανοχή τόσο του ΟΠΙ όσο και του ίδιου του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, αφήνοντας ανεξέλεγκτα τον οποιοδήποτε συνεργάτη (πλασιέ) της ΕΥΕΔ να «πουλάει» τσαμπουκά στον κάθε ιδιοκτήτη!

Βασιζόμενοι στον πανικό και το άγχος που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, προκαλούν την τύχη τους με ταυτότητες, που παραπλανούν ουσιαστικά για την πραγματική ιδιότητα των πωλητών της ΕΥΕΔ!

Ποιος ο λόγος ολόκληρο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ή ο ΟΠΙ να ανέχονται αυτή την ύπουλη τακτική; Και ακόμα περισσότερο γιατί να επιτρέπεται στον κάθε εξωτερικό συνεργάτη της ΕΥΕΔ να εισβάλλει με το «έτσι θέλω» σε ένα κατάστημα μοιράζοντας απειλές, ή να εξυβρίζει το ΠΑΣΚΕΔΙ που διαθέτει ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ από τον ίδιο τον ΟΠΙ αλλά και την Αστυνομία!

Οι συνεχείς καταγγελίες από μέλη του ΠΑΣΚΕΔΙ μόνο πρόβλημα μπορούν να προκαλέσουν σε όσους μεταχειρίζονται αυτές τις άνανδρες τακτικές, καθώς όσες απειλές κι αν εκτοξεύουν στα μέλη μας, είναι αναπόφευκτο να γκρεμοτσακιστούν πάνω στην πλήρη νομιμότητα και την αναγνώριση που απολαμβάνει το ΠΑΣΚΕΔΙ από κάθε αρμόδια αρχή.

Ευελπιστούμε σε άμεση και ουσιαστική παρέμβαση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, του ΟΠΙ, ακόμη και Εισαγγελικής αρχής, για να επιλυθεί το ζήτημα…  
Καλούμε τα μέλη μας να δείξουν την δέουσα προσοχή σε παρόμοια περιστατικά, να ζητούν πάντα επίδειξη ταυτότητας, να μην τρομοκρατούνται, διότι τώρα ξέρουν, αλλάμόλις ακούν από τους συγκεκριμένους εξωτερικούς συνεργάτες να ισχυρίζονται πως είναι από το ΄΄ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ΄΄ ή ΄΄το ΠΑΣΚΕΔΙ δεν σας καλύπτει΄΄, να καλούν αμέσως την Αστυνομία, για να δούμε εάν τα ίδια τα ισχυριστούν και ενώπιον της Αστυνομικής αρχής.

Πηγή: paskedi.gr