Προσοχή! «Βροχή» οι κλήσεις της Τροχαίας – Η λάθος κίνηση που «καίει» τους οδηγούς

27.02.2019 11:09

Γιατί τα ροζ χαρτάκια πάνε… σύννεφο;

Πολλοί οδηγοί έχουν παρατηρήσει τις τελευταίες ημέρες την Τροχαία να κάνει εντατικούς ελέγχους.
Όχι μόνο μέσα στην Αθήνα, αλλά και στην εθνική οδό.
Τροχονόμοι βρίσκονται σε κάθε σημείο του οδικού δικτύου και με τα γνωστά «πιστόλια» που μετρούν την ταχύτητα, καταγράφουν όλους τους οδηγούς.

Όποιος λοιπόν έχει πατήσει το γκάζι λίγο παραπάνω, πρέπει να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη.
Τα πρόστιμα είναι τσουχτερά ενώ σε αρκετές περιπτώσεις η Τροχαία κατάσχει πινακίδες και διπλώματα.

Οι εντατικοί έλεγχοι της Τροχαίας εντάσσονται στο πρόγραμμα της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων σε όλη την Επικράτεια.

Την εβδομάδα 18-24 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 22.103 οχήματα.
Οι Αρχές αυτή την περίοδο δίνουν… προτεραιότητα στις παραβάσεις που αφορούν την υπερβολική ταχύτητα και την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Από τους ελέγχους αυτούς βεβαιώθηκαν συνολικά 5.741 σχετικές παραβάσεις σε όλη την επικράτεια. Την προηγούμενη εβδομάδα (18 – 24 Φεβρουαρίου 2019) κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, “δίνοντας προτεραιότητα” στις παραβάσεις για την υπερβολική ταχύτητα και την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Στο πλαίσιο αυτό, από 1.011 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 22.103 οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 5.741 παραβάσεις για την υπερβολική ταχύτητα και την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος. Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (556), της Θεσσαλονίκης (437), της Πιερίας (338), στo Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (319), των Σερρών (284) και της Λάρισας (227).

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.
Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Περισσότερες συμβουλές και ενημέρωση για θέματα οδικής ασφάλειας έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές/Τροχαία-Οδική ασφάλεια».

Πηγή: newsbomb.gr