Άρχισαν τα έργα στην Αλάσκα

26.02.2019 11:04

Κούρσα με το χρόνο ώστε πριν τις εκλογές να έχει επαναλειτουργήσει η «Αλάσκα», το ιστορικό αναψυκτήριο στο Κεφαλάρι, δίνει η Διοίκηση του Δήμου, αφού μετά από προσφυγές επί προσφυγών επιτέλους τα έργα ξεκίνησαν.

Στις αρχές Φεβρουαρίου του 2019 ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για να ξεκινήσουν τα έργα αλλά αν δεν το βλέπαμε με τα μάτια μας δεν θα το πιστεύαμε.

Σε ένα χώρο πολύ μικρότερο από την τελευταία λειτουργία της Αλάσκας πριν από 17- 18 χρόνια, μόλις 250 τμ με το πατάρι και γύρω στα 130 τμ κουζίνα και αποθήκες αλλά με τον υπέροχο κήπο της στο άλσος Κεφαλαρίου, αναμένεται να πάρει πάλι τα σκήπτρα της αναψυχής στην πόλη μας.

Το πρώτο πείραμα για αναβίωση παλιών αναψυκτηρίων ήταν του Νάρκισσου στην Εκάλη, πείραμα που πέτυχε και έτσι έφτασε η ώρα, μετά από τα δεκάδες κωλύματα, να λειτουργήσει και πάλι ο θρύλος του Κεφαλαρίου.

Στο αρχιτεκτονικό σχέδιο που τελικά αποδέχτηκε ο ενοικιαστής, ο οποίος θα πληρώσει και όλη την ανακατασκευή, θα είναι και η λιθοδομή της εισόδου και του πατώματος, τα οποία φέρνουν στοιχεία από τον μεγάλο αρχιτέκτονα Πικιώνη, ο οποίος είχε επιμεληθεί τη λιθοδομή του περίβολου της Ακρόπολης και του Φιλοπάππου. Αυτή η λιθοδομή της Αλάσκας εικάζεται ότι κατασκευάστηκε από συγγενικό πρόσωπο ή συνεργάτη του Δημήτρη Πικιώνη.

Η «Αλάσκα» έχει πρωταγωνιστήσει σε πάμπολλες ελληνικές ταινίες.  Όλοι οι αστέρες του ελληνικού κινηματογράφου έχουν φλερτάρει και έχουν κεράσει την αγαπημένη τους, έστω μια πορτοκαλάδα, κάτω από τη σκιά των δέντρων της «Αλάσκα».

Εκτός από την αρχιτεκτονική ματιά υπάρχει και η παρουσία του φυσικού κάλους του Άλσους Κεφαλαρίου, το οποίο πρέπει να αναζωογονηθεί με νέες φυτεύσεις δένδρων και καλλωπιστικών θάμνων.

Προς το παρόν η «Αλάσκα» αποτελεί ένα κουφάρι της παλιάς της δόξας, ένα ασχημόπαπο στο Άλσος που περιμένουμε να μεταμορφωθεί σύντομα σε κύκνο.