Συγκλονίζει η μητέρα της 8χρονης περιγράφοντας πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα -«Πέταξε το παιδί στον αέρα...»

18.01.2019 12:59

Σοκ σε όλη την Ελλάδα προκάλεσε η τραγωδία της Κέρκυρας.
Η 8χρονη Άννα-Μαρία έχασε τη ζωή της όταν την παρέσυραν δύο αυτοκίνητα καθώς πήγαινε στο σχολείο της. Η περιγραφή της μητέρας της συγκλονίζει. 

«Ακούω ένα βουητό και ένιωσα έναν αέρα. Με ρίχνει εμένα κάτω και το παιδί μου, μου το πήρε απο το χέρι. Πέταξε ψηλά το παιδί μου και πήγε σε ένα άλλο αυτοκίνητο», τόνισε με δάκρυα στα μάτια η μητέρα. 

Ο πατέρας της μικρής αποδίδει το δυστύχημα στην έλλειψη φωτισμού και σηματοδότη αλλά και στην υψηλή ταχύτητα των αυτοκινήτων.
«Εδώ στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Δεν είναι αμαρτία; 8 χρονών το παιδί έφυγε», λέει συγκλονισμένος ο πατέρας της μικρής. 

Στον συγκεκριμένο δρόμο το μέγιστο όριο ταχύτητας είναι τα 30 χιλιόμετρα, ωστόσο, σύμφωνα με την ιατροδικαστή, τα τραύματα στο κοριτσάκι δείχνουν ότι τα αυτοκίνητα κινούνταν με αρκετά μεγαλύτερη ταχύτητα.

«Από τη στιγμή που έχω τέτοια πλήξη της κοιλιακής χώρας με τέτοια μορφή αντιλαμβάνομαι ότι η ταχύτητα δεν ήταν μικρή. Δεν μπορώ να πω αν ήταν πάνω από 80 ή κάτω από 70 χιλιόμετρα, όμως δεν ήταν 30-40 χλμ.», σημείωσε η ιατροδικαστής.

Ο ένας εκ των δύο εμπλεκόμενων οδηγών, μέσω των δικηγόρων του, ανέφερε ότι το παιδί έπεσε στο παρμπρίζ του ήδη σοβαρά τραυματισμένο. 

Οι δύο οδηγοί, ένας 44χρονος και ένας 42χρονος, αντίστοιχα, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους βαρύνονται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, που διέταξε να αφεθούν σήμερα ελεύθεροι, αλλά όρισε τακτική δικάσιμο της υπόθεσης την 1η Φεβρουαρίου.

Η τραγική λεπτομέρεια ήταν ότι η μικρή προχθές το πρωί πήγαινε με χαρά στο σχολείο γιατί είχε γενέθλια η καλύτερή της φίλη.
Η κηδεία του μικρού κοριτσιού θα γίνει σήμερα το μεσημέρι. 


Πηγή: iefimerida.gr