Νεκροταφείο Εμπόρων η Κηφισιά

27.11.2018 12:14

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 στην καρδιά της Κηφισιάς.

Το "γνωστό" Κουρδιστό Πορτοκάλι καταγράφει με δέος την εξολόθρευση της αγοράς και των εμπορικών επιχειρήσεων από τις ληστρικές ορδές των φόρων.

Το κέντρο της Κηφισιάς δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από την Κατεχόμενη Αμμόχωστο.


Εδώ μπορεί κανείς να διαπιστώσει το μίσος και την εμπάθεια που δείχνουν οι κυβερνώντες στις μικρές ιδιωτικές επιχειρήσεις, τα εμπορικά καταστήματα, τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Η Κηφισιά του 2018 έχει μετατραπεί σε Νεκροταφείο των Εμπόρων.

Η εμβληματική αγορά της Κηφισιάς που έντυσε και διασκέδασε γενιές ολόκληρες τεκνών βορείων προαστείων παραδόθηκε στην εκδικητική μανία της λιτότητας των τόσων ετών.

Πλέον εδώ δεν βλέπεις χαμογελαστά πρόσωπα και η ατμόσφαιρα κάθε άλλο παρά εορταστική είναι. Οσα καταστήματα παραμένουν ανοιχτά κρατάνε χαμηλούς τόνους και προσπαθούν να επιβιώσουν - δεν κάνουν τα στημένα χριστουγεννιάτικα καραγκιοζιλίκια που βλέπεις σε άλλες περιοχές - όπως η Γλυφάδα για παράδειγμα.

Εδώ οι καταστηματάρχες πενθούν και αντιστέκονται. 

Πολλοί ιδιοκτήτες  - στο σύντομο παρελθόν -το μόνο που τους ενδιέφερε είναι να παίρνουν αέρα και εξωφρενικά ενοίκια. Οταν ήρθε η κόλαση δεν φρόντισαν να κάνουν γενναίες μειώσεις στους επιχειρηματίες-ενοίκους τους με αποτέλεσμα σήμερα τα ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ και ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ να σου ματώνουν την καρδιά.Οι ιδιοκτήτες αυτών των καταστημάτων τώρα πλέον εισπράττουν αέρα κοπανιστό αλλά πληρώνουν έναν ΕΝΦΙΑ, να!
Περιμένουν καρτερικά να κερδίσει τις εκλογές ο Κυριάκος ο Αστραπόγιαννος, αλλά κι αυτός ο μπαγάσας έχει στη αυλή του ένα σκασμό κρατικοδίαιτους κηφήνες.

Γιατί δυστυχώς ένα πελατειακό κόμμα φαίνεται να είναι και η ΝΔ.

Ακολουθούν τα σοκαριστικά φωτογραφικά ντοκουμέντα που τράβηξε το Κουρδιστό Πορτοκάλι- το μεγαλύτερο  ανεξάρτητο ηλεκτρονικό περιοδικό με 1.5 εκατ. μοναδικούς αναγνώστες τη μέρα.

Από τον Ian Ford