Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Παπαζήσης

25.09.2018 13:23

Πέθανε ο αγαπημένος «Μανωλιός» του ελληνικού κινηματογράφου

Πέθανε σε ηλικία 80 ετών ο ηθοποιός Γιώργος Παπαζήσης, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.

Ο αγαπημένος «Μανωλιός» του ελληνικού κινηματογράφου, έπαιξε σε 36 ταινίες και στις περισσότερες χάρισε απλόχερα το γέλιο στον ρόλο του καλοκάγαθου Κρητικού.

Ο αξιόλογος καλλιτέχνης έζησε από κοντά τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου και με το προσωπικό του γλωσσικό ιδίωμα άφησε το στίγμα του στους ρόλους του και κέρδισε την αποδοχή και την αγάπη των θεατών.

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Παπαζήσης

Ο Γιώργος Παπαζήσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του «Ελληνικού Ωδείου» και στη Μουσική Σχολή του Μ. Θεοφανίδη.

Πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή το 1961 με το έργο των Τσιφόρου - Βασιλειάδη «Τα Κοκόρια των Δώδεκα» και γρήγορα καθιερώθηκε και διακρίθηκε στο μουσικό θέατρο.

Το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο ξεκίνησε το 1962 με την ταινία «Τέρμα τα Δίφραγκα» και η καριέρα του συνεχίστηκε με συμμετοχές του σε 36 ταινίες, κυρίως κωμωδίες στον ρόλο του καλοκάγαθου Κρητικού.Ο Γιώργος Παπαζήσης ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Τιτίκα Στασινοπούλου. Υπήρξαν ένα από τα πιο δημοφιλή κινηματογραφικά ζευγάρια, που ο έρωτάς τους διήρκεσε πολλές δεκαετίες. Το αγαπημένο ζευγάρι, γονείς ενός υπέροχου γιου, χώρισε το 2015 καταθέτοντας αίτηση για συναινετικό διαζύγιο.

Πηγή: zougla.gr