Μάνδρα: «Βούλιαξαν» στη λάσπη δρόμοι και σπίτια

27.06.2018 10:26

Δήμαρχος Μάνδρας: Είμαστε στο έλεος της φύσης

Σε χειμάρρους μετατράπηκαν ξανά την Τρίτη οι δρόμοι της Μάνδρας, της περιοχής που επλήγη από σφοδρές πλημμύρες τον περασμένο Νοέμβριο με τραγικό απολογισμό 24 νεκρούς. Χθες, επτά μήνες μετά, οι κάτοικοι της Μάνδρας είδαν για άλλη μια φορά σπίτια και καταστήματα να πλημμυρίζουν.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν ξανά σε ποτάμια, με τα νερά να παρασύρουν χώμα, κάδους και φερτά υλικά, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις. Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν σε δέκα περιπτώσεις για να απεγκλωβίσουν πολίτες από αυτοκίνητα που ακινητοποιήθηκαν κι από ταράτσες σπιτιών όπου κατέφυγαν για ασφάλεια.Συνολικά, η Πυροσβεστική έλαβε 45 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχή βοήθειας σε Μάνδρα, Μέγαρα και Νέα Πέραμο Αττικής. 
                                                  
Στις τρεις αυτές περιοχές επιχειρούσαν ως αργά το βράδυ 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα ενώ προληπτικά έφτασαν στην περιοχή ένα ερπυστριοφόρο όχημα και μια βάρκα με δύτες της 1ης ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κατάσταση στην περιοχή βελτιώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης, καθώς είχαν απομακρυνθεί τα άτομα που βρίσκονταν σε κίνδυνο. 

Για «αρκετές ζημιές» έκανε λόγο μιλώντας στο CNN Greece,η δήμαρχος Ιωάννα Κριεκούκη, η οποία σημείωσε ότι ο κόσμος είναι καταβεβλημένος, φοβισμένος και αγανακτισμένος.

Πάλι πλημμύρισαν τα υπόγεια και τα ισόγεια, δηλαδή ο κόσμος πάλι βιώνει ένα πολύ άσχημο πλημμυρικό φαινόμενο και δεν ξέρουμε και αύριο πώς θα είναι η μέρα γιατί από ότι ακούσαμε ενδέχεται και αύριο να βρέξει. Είμαστε αφημένοι στην τύχη μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η ίδια καταγγέλλει ότι εδώ και επτά μήνες, από την προηγούμενη κακοκαιρία κατά την οποία πέθαναν 24 άνθρωποι, τα αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει και εκφράζει τις έντονες ανησυχίες της για το αν η κατάσταση είναι έτσι τώρα που είναι καλοκαίρι, τότε πώς θα είναι όταν έρθει το φθινόπωρο και ο χειμώνας.
 


Αυτή την στιγμή στις περιοχές Μάνδρα- Μέγαρα- Ν.Πέραμος Αττικής έχουμε δεχτεί συνολικά 45 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοηθείας. Επιχειρούν 50 Πυροσβέστες με 20 οχήματα ενώ προληπτικά βρίσκονται στη περιοχή ένα ερπυστριοφόρο όχημα και μια βάρκα με δύτες της 1ης ΕΜΑΚ.
Πηγή: CNN.gr