Μαραθώνας: Μύστες βανδάλισαν μνημεία αιγύπτιων θεών

26.06.2018 11:22

Έχουμε 2018 και η Ελλάδα δεν έχει ιδιαιτέρως κακές σχέσεις με την Αίγυπτο, πόσο μάλλον με την αρχαία Αίγυπτο. Οπότε δύσκολα θα μπορούσε να εξηγήσει, ή να προβλέψει κανείς ότι κάποιοι άγνωστοι θα αποφάσιζαν να κάνουν ντου στον αρχαιολογικό χώρο του ιερού των Αιγυπτίων Θεών στη Μπρεξίζα Μαραθώνα για να βανδαλίσουν τα αντίγραφα των αγαλμάτων του χώρου.

Το περιστατικό βανδαλισμού, έγινε στις 19 Ιουνίου, μόλις λίγη ώρα αφού είχε συμβεί αυτό:Δεν είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι στην ομορφότερη χώρα του κόσμου κάποιος που πήγε κουβά εξ’ αιτίας της ήττας της ομάδας της Αιγύπτου στο Μουντιάλ στη συνέχεια αποφάσισε να ξεσπάσει σε αντίγραφα αγαλμάτων αιγυπτιακών θεοτήτων σε έναν αρχαιολογικό χώρο στον Μαραθώνα.
Φυσικά, υπάρχει και το άλλο σενάριο, που υποδηλώνει ότι ο βανδαλισμός ήταν εντελώς τυχαίος και ότι κάποιοι τύποι ένιωσαν τρομερό και ξαφνικό μίσος προς τις αιγυπτιακές θεότητες.

Για το περιστατικό ενημέρωσε με ανακοίνωσή του το ΥΠΠΟΑ:
«Σήμερα το πρωί, 20 Ιουνίου 2018, ο φύλακας του επισκέψιμου αρχαιολογικού χώρου του ιερού των Αιγυπτίων θεών στη Μπρεξίζα Μαραθώνα διαπίστωσε ότι χθες, 19 Ιουνίου 2018, μετά τη λήξη της εργασίας του, άγνωστοι εισέβαλαν στον αρχαιολογικό χώρο και προξένησαν σημαντικές φθορές στα αντίγραφα των αγαλμάτων των θεών Ίσιδος και Όσιρη που είναι στημένα ανά ζεύγος στους τρεις πυλώνες του ιερού.

Το επιστημονικό και φυλακτικό προσωπικό της Εφορείας επελήφθη άμεσα του θέματος, το οποίο ερευνά πλέον το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Μάκρης Μαραθώνα. Τα πρωτότυπα αγάλματα εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα».
Ελπίζουμε οι ίδιοι άγνωστοι βάνδαλοι να μην πάνε κουβά και από άλλες χώρες με πλούσια πολιτιστική και αρχαιολογική ιστορία, για να μη ζήσουμε στιγμές ISIS.

Πηγή: luben.tv