ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΔΙΟΔΙΑ ΣΕ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ ΚΑΙ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΕΩΣΗ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ

22.01.2018 09:57

Είδηση «βόμβα»: Έρχονται μεγάλες αλλαγές στα διόδια – Ποιοι, που και γιατί δεν θα πληρώνουν

Για τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν θα τοποθετηθούν διόδια στον Άγ. Στέφανο και τη Βαρυμπόμπη, μίλησε σήμερα Δευτέρα (22/01/2018) ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε, θα υπάρχει χρέωση για τους διερχόμενους οδηγούς που δεν είναι κάτοικοι των όμορων περιοχών. «Δεν θα μπουν μετωπικά και πλευρικά διόδια στην περιοχή» διεμήνυσε συγκεκριμένα ο κ. Σπίρτζης μιλώντας στον ΑΝΤ 1.
 
Μάλιστα, χαρακτήρισε παράλογο το γεγονός να υπάρχουν στη συγκεκριμένη περιοχή διόδια και συμφώνησε απόλυτα με τους κατοίκους που αντιδρούν στην τοποθέτηση των σταθμών.

Ο υπουργός είπε ότι οι εξελίξεις αφορούν σε συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας έναντι της Ε.Ε. Για ζητήματα χρηματοδότησης, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα υπάρξουν ούτε μετωπικοί ούτε πλευρικοί σταθμοί.

Όμως, όπως είπε ο κ. Σπίρτζης, ενώ οι κάτοικοι Αφιδνών, Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού, με την εγκατάσταση του νέου συστήματος ηλεκτρονικών διοδίων θα εξαιρούνται από τη χρέωση, θα υπάρχει αντίτιμο για όλους τους υπόλοιπους που θα χρησιμοποιούν το δρόμο.

Πηγή: newsbomb.gr