Σεισμός ΤΩΡΑ: Τι αποκαλύπτει ο Λέκκας στο Newsbomb.gr για τους σεισμούς στην ανατολική Αττική

09.01.2018 10:55

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΙΚΡΟΣΕΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ «ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΑΝ» ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΡΑΦΗΝΑ

Σεισμός ΤΩΡA Ευθύμιος Λέκκας: Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκαςαναφορικά με τους δεκάδες μικροσεισμούς που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ώρες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην ανατολική Αττική και την Εύβοια (κόλπος Πεταλιών).

Σε δηλώσεις του στο Newsbomb.gr, ο κ. Λέκκας σημείωσε ότι πράγματι «τις τελευταίες ώρες είχαν εγερθεί κάποια σεισμικά μέτωπα στη Ραφήνα και το Μαρκόπουλο, με αποτέλεσμα να υπάρξει μια “συστάδα” σεισμών, οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις, αν και ανεπαίσθητοι, έγιναν αντιληπτοί».

Δείτε στο χάρτη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή:

geodynamiko seismoi

«Εκείνο που θα πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι το φαινόμενο βρίσκεται πλέον σε ύφεση, δηλαδή αποσβένεται. Το παρακολουθούμε βεβαίως στενά, ωστόσο θα πρέπει να σας πω πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας, καθώς οι δονήσεις είναι εξαιρετικά μικρές», ξεκαθάρισε ο κ. Λέκκας.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι σεισμοί που σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες, είχαν μέγεθος από 1,6 έως 2,8 Ρίχτερ, προκάλεσαν την εύλογη ανησυχία των κατοίκων στην ανατολική Αττική.
 
Δείτε στον παρακάτω χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα ακριβή επίκεντρα των σεισμών:

seismos xartis

Πηγή: newsbomb.gr