Επιδείνωση του καιρού - Βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά

21.12.2017 11:53

Σταδιακή επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στα νότια τμήματα της χώρας σήμερα

Σταδιακή επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στα νότια τμήματα της χώρας σήμερα. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως το Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά, την Εύβοια, τη Νοτιοανατολική Θεσσαλία, το Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη. Στα πεδινά θα εκδηλωθούν βροχές με μικρή πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στο Νότιο Ιόνιο και στη Νότια Πελοπόννησο.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα των παραπάνω περιοχών, σε ημιορεινά τμήματα της Κεντρικής - Βόρειας Πελοποννήσου, της Κεντρικής Στερεάς, της Νοτιοανατολικής Θεσσαλίας  και της Εύβοιας, ενώ στη Βόρεια Εύβοια, στη Μαγνησία και στη Φθιώτιδα θα χιονίσει πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Μέχρι το βράδυ ωστόσο, καθώς οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή άνοδο, οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν σε μεγαλύτερα υψόμετρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ, αλλά στη θάλασσα των Κηθύρων και στο Λιβυκό θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 8-9 μποφόρ.

Τονίζεται ότι στη Βόρεια Πελοπόννησο και στην Κεντρική Στερεά οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές και ενδέχεται να προξενήσουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο.
 
Την Παρασκευή μiα νέα ατμοσφαιρική διαταραχή αναμένονται να δώσει βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Νότια Ελλάδα, οι οποίες ενδέχεται κατά τόπους να είναι ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά. Οι βόρειοι άνεμοι θα διατηρηθούν ενισχυμένοι, ενώ οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πρόσκαιρη άνοδο.

 

Πηγή: kathimerini.gr