Ξεπερνούν τα 15 εκατ. ευρώ τα κέρδη του κυκλώματος κοκαΐνης

04.12.2017 14:37

Μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στη δημιουργία διαύλου και πύλης εισόδου μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών από τη Λ. Αμερική στην Ευρώπη είναι ο 33χρονος Σερβοκροάτης που συνελήφθη για τα 136 κιλά κοκαΐνης.

Μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στη δημιουργία διαύλου και πύλης εισόδου μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών από τη Λ. Αμερική στην Ευρώπη είναι ο 33χρονος Σερβοκροάτης που συνελήφθη για τα 136 κιλά κοκαΐνης που βρέθηκαν σε διαμέρισμα στη Βάρκιζα αλλά και ο συνεργός του, 35χρονος υπήκοος Σερβίας, που αναζητείται.

Σύμφωνα με την αστυνομία από τις ποσότητες κοκαΐνης που κατασχέθηκαν, αλλά και από αυτές που υπολογίζεται ότι είχαν ήδη διακινηθεί, εκτιμάται ότι τα κέρδη του κυκλώματος ξεπερνούν το ποσό των 15.000.000 ευρώ.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Την υπόθεση χειρίστηκαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι μετά από πολυήμερη έρευνα και αξιοποιώντας πλήρως τα στοιχεία που προέκυψαν, κατάφεραν να εντοπίσουν αποθηκευτικό χώρο ναρκωτικών σε πολυτελή πολυκατοικία στη Βάρκιζα.

Παράλληλα ταυτοποίησαν τα στοιχεία του ενοίκου του διαμερίσματος και πιστοποίησαν την εγκληματική του δράση ως προς τη φύλαξη αλλά και τη διαχείριση ποσοτήτων κοκαΐνης στις αγορές των ναρκωτικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σε συνέχεια των ερευνών προχθές το απόγευμα, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή της Βάρκιζας, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη ο 35χρονος αλλοδαπός.

 

Πηγή: kathimerini.gr