Νεκρό άτομο εντοπίστηκε στη Μάνδρα - Στους 22 ο αριθμός των θυμάτων

27.11.2017 10:55

Νεκρό εντοπίστηκε το πρωί της Δευτέρας ένα ακόμη άτομο στη Μάνδρα Αττικής.

Νεκρό εντοπίστηκε το πρωί της Δευτέρας ένα ακόμη άτομο στη Μάνδρα Αττικής 13 ημέρες μετά τις πλημμύρες που στοίχισαν τη ζωή σε 21 ακόμη άτομα.

Η σορός βρέθηκε κοντά στο αμαξοστάσιο και όταν ολοκληρωθεί η επιχείρηση ανάσυρσης, αναμένεται να μεταφερθεί στο Θριάσιο Νοσοκομείο για ταυτοποίηση.

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι προσπαθούν με ότι μέσα διαθέτουν αλλά και με τη βοήθεια εθελοντών να επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς. Κι ενώ φτυαρίζουν τις λάσπες από τα δωμάτια των σπιτιών τους, στην πόλη φθάνουν συνεχώς προμήθειες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Εταιρείες, εθελοντικές ομάδες και απλοί πολίτες σπεύδουν με ένα πηγαίο προσκλητήριο συμπαράστασης, να συνδράμουν μοιράζοντας φαγητό, ρούχα, είδη πρώτης ανάγκης ή παρέχοντας δανεικά μηχανήματα.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ανταποκρινόμενος στο αίτημα που υπεβλήθη από τον Δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας Νομού Αττικής, ενέκρινε έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 250.000 ευρώ, προκειμένου να αποκατασταθούν βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης που προκλήθηκαν από την πρωτοφανή φυσική καταστροφή στη Δυτική Αττική, με χρέωση του λογαριασμού του ΥΠΕΣ από το έργο «Εκτέλεση έργων από τους ΟΤΑ της χώρας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας», που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους.

Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Νοεμβρίου 2017, εγκρίθηκε επιχορήγηση συνολικού ύψους 500.000 ευρώ στον δήμο, για να καλυφθούν άμεσες ανάγκες οι οποίες προέκυψαν από τις ζημιές στις υποδομές, λόγω των πλημμυρών που έπληξαν την περιοχή.

 

Πηγή: kathimerini.gr