ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙ

06.07.2017 15:26

Πρώτες εικόνες από τη μεγάλη πυρκαγιά

Την Πέμπτη 6 Ιουλίου και ενώ επικρατούσαν έντονοι θυελλώδεις  άνεμοι (τουλάχιστον άνω των 6 μποφόρ),  λίγο μετά τις 10 το πρωί μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στο Κρυονέρι και συγκεκριμένα πίσω από τα γήπεδα – στις αρχές των Βασιλικών κτημάτων – κάτω από τους πυλώνες της ΔΕΗ. Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και των Εθελοντών της πόλης μας, αλλά και όμορων Δήμων.

 Στην αρχή η κατάσταση φαινόταν πραγματικά ανεξέλεγκτη και όλα έδειχναν ότι η φωτιά δεν θα μπορέσει να περιοριστεί, αλλά θα επεκταθεί στα Βασιλικά και προς τη Βαρυμπόμπη και ποιος ξέρει που αλλού. Ωστόσο, ύστερα από τις συντονισμένες προσπάθειες της πυροσβεστικής, τη συνδρομή των εναέριων μέσων και κυρίως των Εθελοντών μας - οι οποίοι με υπερβάλλοντα ζήλο και πραγματική γενναιότητα – συνέβαλαν στο να τεθεί η πυρκαγιά έπειτα από περίπου τρεις ώρες σε πλήρη έλεγχο.

Αυτό που αποτελεί απορία όλων, είναι ότι για τρίτη (!) φορά μέσα σε 5 ημέρες έχουμε φωτιά στο Κρυονέρι και πάντα κάτω από πυλώνες της ΔΕΗ! Ελπίζουμε οι αρμόδιοι να μεριμνήσουν αναλόγως, καθότι το επόμενο χρονικό διάστημα φαίνεται να είναι ιδιαίτερα «θερμό» και δεν θα ήθελε κανείς να ζήσουμε στιγμές όπως εκείνες του 2009…


[ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ]