Θύελλα έσπειρε ο Μπογδάνος – Ζητά συγνώμη ο ΣΚΑΙ

05.07.2017 11:52

Άφησε να εννοηθεί ότι πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα στον Λουκά Παπαδήμο ήταν πρώην σύντροφοι του Αλέξη Τσίπρα.

Θύελλα αντιδράσεων προκλήθηκε από αναφορά του Κωνσταντίνου Μπογδάνου μέσα από τον ΣΚΑΪ, όταν άφησε να εννοηθεί ότι πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα στον Λουκά Παπαδήμο ήταν πρώην σύντροφοι του Αλέξη Τσίπρα.

Τι είπε από τον τηλεοπτικό αέρα 

«Μία εβδομάδα ο Λουκάς Παπαδήμος στο νοσοκομείο, χτυπημένος από πρώην συντρόφους του Έλληνα πρωθυπουργού και ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει πάει να του πει ένα γεια», είπε επί λέξη.
Δεν πέρασε πολύ ώρα και ο σταθμός  εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας  ζήτησε «συγγνώμη».

Η ανακοίνωση

«Ο ΣΚΑΪ ζητάει συγγνώμη για τις ανάρμοστες και αδόκιμες αναφορές του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο οποίος στην σημερινή του εκπομπή άφησε απαράδεκτους υπαινιγμούς κατά του Έλληνα πρωθυπουργού.

Ο ΣΚΑΪ εγγυάται την ελεύθερη έκφραση σε όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα μέσα ενημέρωσης του ομίλου υπό τον όρο να τηρούνται απαρέγκλιτα οι κανόνες δεοντολογίας και να μην γίνονται φορείς παραπληροφόρησης και ανοίκειων επιθέσεων». 

Ανακοίνωση και από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μπογδάνος μπερδεύει μέσα στο παραλήρημά του την ενημέρωση με την προπαγάνδα, τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, τη συκοφαντία και τις ύβρεις. Είναι εξάλλου γνωστός για το ήθος και το ύφος του. Είναι για αυτόν ακριβώς το λόγο, που ούτε εμείς αλλά ούτε και κανένας εχέφρων πολίτης δεν τον παίρνει στα σοβαρά.

Η αναγνώριση εκ μέρους του ΣΚΑΪ της αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς του δημοσιογράφου του αποτελεί θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης της ποιότητας της παρεχόμενης ενημέρωσης αλλά και της βελτίωσης των όρων διεξαγωγής της δημόσιας συζήτησης.
 

Η απάντηση του Μπογδάνου

Τραβάει στα άκρα την κόντρα με τον ΣΚΑΪ, ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μπογδάνος μετά την αποδοκιμαστική ανακοίνωση του καναλιού.

Λίγο αργότερα ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έδωσε την δική του απάντηση.

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, ρίχνει... λάδι στη φωτιά καθώς όχι μόνο δεν ανακαλεί «απαράδεκτους υπαινιγμούς κατά του Έλληνα πρωθυπουργού», όπως ο ΣΚΑΪ ανέφερε στην ανακοίνωσή του αλλά επικρίνει και το κανάλι.

«Η ανακοίνωση που έβγαλε ο ΣΚΑΪ για μένα δεν αναφέρει καν τι είπα» γράφει ο δημοσιογράφος.Πηγή: thetoc.gr