Βουλή: 153 “ναι” για το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα

19.05.2017 12:33

Mε ψήφους 153 υπέρ 128 κατά εγκρίθηκε από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα της β΄αξιολόγησης: «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις».

Υπέρ το νομοσχεδίου ψήφισαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, κατά ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων, ενώ οι βουλευτές της ΧΑ δεν παρέστησαν ούτε στην ψηφοφορία, δηλώνοντας μέσω επιστολής τους ότι δεν συμμετέχουν στη διαδικασία.

Αναφορικά με την ψήφιση των άρθρων 70 για την μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια στο 13% και 71 που θεσμοθετεί την ίση φορολογική μεταχείριση των βουλευτών με τους υπόλοιπους πολίτες καταργώντας το αφορολόγητο 279 βουλευτές ψήφισαν υπέρ, ενώ δύο βουλευτές ψήφισαν κατά.

Από την κυβερνητική πλειοψηφία η Τασία Χριστοδουλοπούλου ψήφισε “παρών” στο άρθρο 56, που αφορά την διαδικασία απόλυσης των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία. Ωστόσο, η αντιπρόεδρος της Βουλής εξήγησε ότι με τη στάση της αυτή δεν επιθυμεί να πλήξει την κυβέρνηση αλλά «αποτελεί εσωτερική ανάγκη να τιμήσει τον πρόωρα χαμένο αδελφό της, Αγησίλαο Χριστοδουλόπουλο, συνδικαλιστή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και αντιπρόεδρο της ΟΙΕΛΕ μέχρι το θάνατό του». Οι εξηγήσεις αυτές θεωρήθηκαν επαρκείς από την κυβέρνηση και δεν δημιουργούν κανένα ζήτημα.

Συνολικά ψήφισαν 281 βουλευτές, ενώ 19 ήταν απόντες. Πρόκειται για τους 17 βουλευτές της ΧΑ και τους βουλευτές της ΝΔ Νίκο Δένδια και Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου που βρίσκονταν στο εξωτερικό.


Πηγή: aftodioikisi.gr